Stres

Stres 2019-04-04T21:59:42+00:00

Stres je oduvek bio dio našeg života.
Većina stresova su prirodan svakodnevni odgovor na situacije u kojima naše telo reaguje stimulativno na neki način. Ovakvi tipovi stresa mogu biti pozitivni ili neophodni zbog toga što bi bez njih naš život bio poprilično neaktivan i monoton. Stres sam po sebi ne mora biti štetan, svakome treba malo ciljeva i izazova ali previse toga može dovesti do raznih zdravstvenih oštećenja.

U današnje vrijeme ljudi se susreću sa previše negativnog stresa.

Ovo je vrsta stresa koji može učiniti da se osjećate nervoznim i dobro je poznat okidač za depresiju a može uticati na vaše fizičko zdravlje. Simptomi negativnog stresa mogu uključivati sljedeće: povećana razdražljivost, povećana osetljivost na kritike, gubitak koncentracije, nesanica, napetost, povećana konzumacija alkohola i cigareta itd.

Svi imamo odredjeni nivo stresa u nama mada se on razlikuje od osobe do osobe i zavisi od više faktora: samopouzdanje, stabilnost odnosa, neriješeni problemi, način života.

Sve dok zadržavamo nivo stresa ispod individualne granice možemo efikasno funkcionisati. Medjutim čak i mali dodatak može da poremeti ravnotežu i pomjeri nas sa položaja kontrolisanog nivoa stresa do situacije u kojoj potpuno gubimo kontrolu. Možda stres sa vašeg posla, od pretpostavljenog, odnosi sa vašom porodicom ili možda vaš jedinstveni način suočavanja sa životnim izazovima jednostavno ne funkcioniše.

Učenje efektivnih načina za odgovor na pitanja odnosno probleme , uspostavljanje zdravije perspektive i suočavanja sa stresnim situacijama će imati bitnu ulogu u vašem životu. Hipnoza radi brzo i rezultate možete osjetiti čim se oslobodite nezdravih obrazaca.
Zamislite se kako se sa svakom situacijom suočavate puni samopouzdanja .

Smanjenjem stresa će se poboljšati svi drugi aspekti vašeg života, osjećaćete se sjajno i biće vam drago što ste hipnozi dali šansu.

Pogledajte iskustva mojih dragih klijentata.