Depresija

Depresija 2019-04-04T22:02:02+00:00

Liječenje depresije Podgorica. Suprotno popularnom uvjerenju depresija nije sinonim za tugu i svako ko prođe kroz istu to vrlo dobro zna. Depresija je ozbiljna duševna bolest a mnogi koji pate od nje doživljavaju svakodnevne napade beznadežnosti, zamora i bolova drugim riječima to je više od tuge. Sigurno se pitate kakve veze ima hipnoterapija sa depresijom, može li nešto tako jednostavno kao hipnoza stvarno naći način za prevladavanje depresije? Da bi odgovorili na to pitanje moramo malo kopati po podsvijesti.

DEPRESIJA I PODSVJESNI UM

Mnoga naša uvjerenja, emocije i sjećanja nalaze se u podsvijesti, zapravo sve što doživljavamo filtrira se kroz ovo spremište informacija. Naša iskustva filtriramo kroz ovu bazu podataka i u stanju smo da osmislimo svijet oko nas u samo par sekundi ali podsvijest može da sadrži i mnoge neupotrebljive informacije. Negativni filteri mogu biti duboko usađeni u podsvijest i tako uticati na naše trenutne misli i osjećanja. Ako vas stresni događaj dovede do anksioznosti, besa ili frustracije to je vjerovatno zato što vam je um rekao da se tako osjećate. Dobra vijest je da možemo da istreniramo našu podsvijest u boljeg prijatelja. Ukratko hipnoza za depresiju pomaže nam da oslobodimo mnoga negativna razmišljanja, loše navike i potisnute uspomene koje ograničavaju naš um. Istovremeno hipnoza može da stupi u kontakt sa pozitivnim uspomenama iz prošlosti i poveća efikasnost za tradicionalne tretmane depresije kao što je terapija kognitivnog ponašanja.

KAKO FUNKCIONIŠE HIPNOZA ZA DEPRESIJU

Hipnoza je visoko opušteno usmereno stanje koje možete postići slijedeći nekoliko tehnika za opuštanje i fokusiranje. Zapravo biti pod hipnozom nalik je praktičnoj meditaciji ali postoji jedna ključna razlika „hipnoza ima cilj“ ovo izuzetno opušteno stanje nam dozvoljava da oslobodimo svjesni, kritički um. Kada smo pod hipnozom možemo direktno da razgovaramo sa podsvijesti, zato kažemo da je hipnoterapija meditacija sa ciljem. Ulazimo u ovo stanje ne samo da opustimo um i tijelo već i da preoblikujemo naše nesvjesne misli i promovišemo pozitivno razmišljanje. Posebno za depresiju hipnoterapija nudi nekoliko ključnih prednosti, ona nam omogućava da usavršimo podsvijest odnosno možemo prevazići one automatske obrasce razmišljanja koje održavaju navike, negativne misli i iracionalne odgovore.

LIJEČENJE KORIJENSKOG UZROKA

Brojni spoljni i lični faktori mogu povećati šansu depresije. Naprimer zloupotreba ljekova utiče na milione odraslih na globalnom nivou i ima bliske veze sa depresijom, manjak samopoštovanja, gojaznost pa čak i stresni životni događaji poput prelaska na novo radno mesto mogu pogoršati depresiju

HIPNOZA ZA DEPRESIJU SE FOKUSIRA NA

-manjak samopouzdanja

-narkomanija

-anksioznost i stres

-gubitak težine

-nesanica

-itd…

Posjedujem sve potrebne sertifikate za liječenje depresije hipnoterapijom.

Dugogodišnje iskustvo i veliki broj izliječenih klijenata garantuje da će tretman sa Vama biti uspješan.

Prva posjeta je besplatna!

Pozovite na tel: 069/865234 i 065/5208881 ili pošaljite mail na hypnoterapijadijana@yahoo.com

Uradite prvi korak da se osjećate fantastično!

Pogledajte iskustva mojih dragih klijentata.