Česta pitanja o hipnozi

Česta pitanja o hipnozi 2019-03-31T13:37:10+00:00

KAKAV JE OSJEĆAJ BITI U HIPNOZI ?

Imamo jasan osjećaj da smo opušteni, relaksirani i ovaj osjećaj se javlja i u tijelu i u umu. Misli nam postaju kao malo izdvojene, imamo osjećaj kao da smo odsutni, misli su rijetke i usmjerene a čula postaju osjetljivija.

DA LI JE HIPNOZA OPASNA ?

Ne! Hipnoza je prirodno stanje svijesti koje mi doživljavamo nekoliko puta u toku dana. To je ona pojava kada imamo osjećaj da smo se zamislili i za trenutak nismo čuli ništa od onog što nam sagovornik priča. Dakle potpuno je bezbjedna kad je izvodi stručno lice.

JA SAM SKEPTIČAN, DA LI MI HIPNOZA MOŽE POMOĆI?

Niste jedini! Uspjeh hipnoze ne zavisi od toga da li vi vjerujete ili ne nego od toga da li ste spremni za promjenu i da li ste spremni da pratite proceduru a sve ostalo je moj posao.

PLAŠIM SE DA U HIPNOZI MOGU DA ODAM SVOJE TAJNE

Laganje u hipnozi je moguće kao i u budnom stanju. Sve ono što želite da sačuvate za sebe ostaje sakriveno. Klijenti uglavnom dolaze da bi se sjetili nečega što su davno zaboravili

DA LI SE SVAKO MOŽE HIPNOTISATI?

Da svaki čovjek se može hipnotisati ako to želi i ako postoji povjerenje u hipnoterapeuta. Najveći neprijatelj hipnoze je strah i kada ga se oslobodimo tog momenta počinje avantura i postižu se odlični rezultati.

ŠTA AKO SE NE PROBUDIM IZ HIPNOZE?

U hipnozi ne spavate, pa samim tim je nemoguće da se ne probudite. Hipnoza je promijenjeno stanje svijesti u kojem ste svjesni svega oko sebe i to stanje možete prekinuti kad god poželite.

DA LI MORAM PRIHVATITI SVE SUGESTIJE?

Nažalost ne. Moj posao bi bio mnogo lakši i jednostavniji kada bi to bilo tako lako i jednostavno. Vi prihvatate samo one sugestije za koje ste spremni. Uspjeh hipnoterapije leži u tome koliko zaista želite riješiti odredjeni problem.

DA LI SE HIPNOZA KOSI SA VJERSKIM UVJERENJIMA

Ne, tu zaista nema ničeg mističnog što bi vas trebalo brinuti. To je prirodna tehnika dubokog opuštanja, kojom se oslobadjate svih negativnih navika i osjećanja, koje su vas kočile u ostvarivanju ciljeva u životu

DA LI VAM SE JA PREPUŠTAM DA ME KONTROLIŠETE?

Apsolutno NE. Vi imate potpunu kontrolu zato što ste stalno budni. Ako u bilo kom trenutku iz bilo kog razloga poželite da prekinete hipnozu to možete i uraditi. Dok ste u hipnozi Vi imate punu kontrolu i moć ličnog izbora. To znači da ako se bilo koja sugestija kosi sa Vašim ličnim ili moralnim načelima biće momentalno odbačena i neće djelovati

NA KOJI NAČIN HIPNOZA RJEŠAVA PROBLEME?

Hipnoterapeut nije vila i nema čaroban štapić, ali je zato vodič koji vam pomaže da kroz opušteno stanje uma postanete posebno otvoreni za date sugestije.
Zajedno pronalazite negativne programe u svom podsvjesnom umu koji su uzrokovali negativne efekte u vašem životu, i zatim ih odgovarajućim sugestijama mijenjate u pozitivne. Kada sugestija udje u vašu podsvjest ona postaje djelotvorna.

KOLIKO TERAPIJA JE POTREBNO?

Broj potrebnih terapija za rješavanje problema i postizanje željenog cilja nije isti za svaku osobu. On zavisi od vrste i težine problema. Za neke jednostavne probleme je dovoljna samo jedna terapija a može ih biti do 12

DA LI JE MOGUĆA HIPNOZA NA DALJINU?

Da, ali je rijetko praktikujem.