Anksioznost

Anksioznost 2019-04-04T22:01:21+00:00

Liječenje anksioznosti Podgorica. Dakle hajdemo se prvo upoznati sa anksioznosti. Anksioznost je osjećaj nelagodnosti i svi mi to doživljavamo kada se suočavamo sa stresnom situacijom ili tokom zabrinjavajućeg perioda. Naravno normalno je osjećati se uznemireno kada ste suočeni sa nečim teškim ili opasnim. Međutim 3 od 10 ljudi anksioznost sprečava da vodi normalan život. Prekomjerna anksioznost je često usko povezana sa drugim zdravstvenim problemima kao što je depresija.

SIMPTOMI ANKSIOZNOSTI

Kada ste pod stresom ili uznemireni velika je vjerovatnoća da ćete doživjeti niz fizičkih simptoma. To se dešava zbog prekomernog lučenja adrenalina stresnog hormona. Fizički simptomi mogu uključiti sljedeće;
-suva usta
-abdomenalna nelagodnost
-tegobe ili bol u grudima
-ubrzan rad srca
-kratak dah
-tremor
Psihološki simptomi mogu biti;
-nesanica
-osjećaj umora
-stalan osjećaj zabrinutosti
-razdražljivost
Evo nekih problema koji mogu dovesti do anksioznosti;

FOBIJA- je iracionalni strah koji nije srazmjeran stvarnoj opasnosti

SOCIJALNA FOBIJA- je takodje jedna od najčešćih ali složenih fobija. Ako ona ima uticaj na vas onda će vam sastanci izazvati anksioznost i bićete zabrinuti o tome šta će drugi reći o vama. Najčešći oblik socijalne fobije je javni govor ili nastup pred publikom.

DEPRESIJA- Na primjer akutna anksioznost može se dogoditi nako stresne situacije poput gubitka, razvoda itd…

POSTRAUMATSKI STRESNI POREMEĆAJ – može se dogoditi nakon što doživite ili ste svedok traumatičnog događaja ili ste možda bili žrtva nasilja

KONTINUIRANA ANKSIOZNOST – može biti dugoročna i tada ste konstantno zabrinuti o stvarima koje su „pošle po zlu“

KAKO HIPNOTERAPIJA POMAŽE

Oslobađanjem potisnutih osjećanja. Ponekad imate negativna osjećanja o problemima koja niste u stanju da iskažete. Sada, možda niste ni svjesni tih osjećanja zato što ste ih potisnuli u vašu podsvijest. Kada odbijate da iskažete svoja osijećanja i izbegavate konflikt sa onim što vas muči počinjete da se osjećate nervoznim. Onog momenta kada se suočite sa vašim problemima anksioznost i sva nervoza nestaju. Zapamtite nagomilana osjećanja ne nestaju ona se talože i potreban je sve veći napor kako bi vi ostali staloženi. To je kao kad pokušavate da gumenu patkicu gurnete pod vodu a ona će uvek isplivati na površinu bez obzira koliko se vi trudili. Besmisleno je samo ćete ulagati još više truda koji će vas iscrpjeti. Ako stres i anksioznost krijemo ispod površine biće potrebno vrlo malo da vas izbaci iz takta.

Hipnoterapija vam može pomoći sa otpuštanjem stresa, oslobađanjem od fobija, suočavanjem sa problemima ili prevazilaženjem nekog pređašnjeg iskustva koje je za vas bilo traumatično.

Prva posjeta je besplatna!

Pozovite na tel: 069/865234 ili pošaljite mail na hypnoterapijadijana@yahoo.com

Uradite prvi korak da se osjećate fantastično!

Pogledajte iskustva mojih dragih klijentata.